Brunnens Fritids

Brunnens fritidshem ligger beläget strax intill den underbara Ramlösa Brunnspark. Hos oss går barn från årskurs 2-5.

Vi vill att barnen ska få en meningsfull tid på fritids och det arbetar vi för med hjälp av nyfikenhet, inspiration, kommunikation och att vi har en vilja att förändra verksamheten utifrån barnens behov. Våra ledord är kreativitet och delaktighet. Vi arbetar med barnen för barnen.

Vårt mål

Vi arbetar bland annat med det digitala lärandet där vi synliggör elevens förmåga till kreativitet, skapande och problemlösning. Vi vill att barnen ska få en meningsfull tid på fritids och det arbetar vi för med hjälp av nyfikenhet, inspiration, kommunikation och att vi har en vilja att förändra verksamheten utifrån barnens behov. Våra ledord är kreativitet och delaktighet. Vi har under några år samarbetat med olika föreningar i Helsingborg. Vi vill visa mångfalden i föreningslivet i vår stad.

Så här beskriver barnen själv hur en eftermiddag på Brunnens fritids kan se ut:

– När man kommer till fritids så går man och prickar av sig hos en fröken. Sen går man på rast eller så äter man mellanmål. Vi har en stor fin park att vara i. På vårt fritids kan man sy och väva och man kan vara ute och gunga och klättra i träden. Vi har en motorikbana och man kan rocka rockring, spela king, fotboll, tvärsa och plank. Vi kan fotografera och göra filmer med fritids iPads. Man kan göra en massa saker och man kan få välja själv. Vårt fritids är bäst, säger barnen.

Hårlemans Allé 11